Sort/hvid fotos af de ni forskere i Universal Design Hub netværket

 

Udforsk perspektiver på livet med handicap og tilgængelighed

Vi har samlet en liste med podcasts, som du kan høre i juleferien, på bilturen til mormor, foran pejsen med en kop kaffe eller på en gåtur i skoven.

Lyt med hvis du vil vide mere om Universal Design, aktivisme, sanselig arkitektur, eller hvad det vil sige at leve med en funktionsnedsættelse.

God fornøjelse.

Det, vi går rundt med

I ‘Det, vi går rundt med’ tager digteren Caspar Eric ud i det danske land. Han har selv Cerebral Parese , der gør at han bl.a. halter, og så har han et noget ambivalent forhold til det med at gå tur. Men også til sin krop. Og derfor har han nu bestemt sig for at gå en række ture med nogle mennesker, der har et særligt forhold til deres krop for både at blive klogere på deres og sin egen.

Start f.eks. med episoden hvor Caspar Eric går tur med Mads Holm, som også har Cerebral Parese, men alligevel lever de vidt forskellige liv.

Lyt til podcasten ved at klikke her.

How to Be a Better Ally, With Disability Advocate Alice Wong

Alice Wong, aktivist og konsulent, fortæller om de unikke perspektiver, som mennesker med funktionsnedsættelser bringer til samtalen, hvad mennesker uden handicap kan gøre for at fremme og beskytte ligestilling, og hvorfor filmen “Crip Camp” er væsentlig at se.

Lyt til podcasten ved at klikke her.

The Future is inclusive

The Future Is Inclusive er en australsk podcast på 10 episoder, der udforsker forskellige perspektiver på hvad det vil sige at at leve enten med en funktionsnedsættelse eller som pårørende. De 10 afsnit behandler blandt andet tilgængelighed, inklusion, identitet, uddannelse, arbejdsmarked, sundhed og meget mere.

Lyt til podcasten ved at klikke her

Bylyd sansernes arkitektur

Vi har en tendens til at beskrive arkitektur som noget visuelt. Billeder af bygninger og bymiljøer er det, som mange finder beskriver stederne. Men når vi oplever arkitektur, er alle sanser i spil. Derfor sætter BYLYD i serien Sansernes Arkitektur fokus på hver sans for sig og udforsker lige netop dens betydning for oplevelsen af rum og arkitektur.

Lyt til podcasten ved at klikke her.

The Purple Pound

Er der en økonomisk forretningsfordel ved at designe tilgængelige varer og tjenester? Evan Davis og gæster diskuterer eksempler lige fra hårplejeprodukter til hotelværelser.

Lyt til podcasten ved at klikke her.

The Obvious Question

I “The Obvious Question” tager Madi Lawson, en 21-årig journaliststuderende med muskelsvind, fat på de antagelser, misforståelser og den uvidenhed, som andre har om mennesker med funktionsnedsættelse. I podcasten taler Madi med medvært Becky Smith og en række andre gæster om mode, venskab, dating og meget mere – samt udfordrer alle de ting, som du troede, du vidste om at leve med et handicap, men ikke har haft mulighed for at spørge om før.

Lyt til podcasten ved at klikke her.

Design for alle

Mennesker har forskellige behov, derfor bør vi ikke designe produkter og omgivelser til det gennemsnitlige menneske. Et enkelt trappetrin kan medføre begræninger et menneske med en fysisk funktionsnedsættelse. Her kommer arkitekter, designere og universelt design ind billedet. På KADK arbejder en gruppe arkitekt- og designstuderende med universelt design og tilgængelighed. Men hvorfor gør de det? Kan vi overhovedet designe produkter og omgivelser til alle slags mennesker? Og hvad rummer begrebet universelt design egentlig?

Lyt til podcasten ved at klikke her.

UDNyt

Anbefalinger til podcasts

Del: