Sort/hvid fotos af de ni forskere i Universal Design Hub netværket

Personer med funktionsnedsættelse sætter også pris på hygge og æstetik

Bevica Fondens forskernetværk: Bag de 17 farverige firkanter, som vi genkender, når vi snakker om verdensmål, gemmer sig løftet “Leave No One Behind”.  Vi ser Danmark som et land med høj velfærd og store muligheder for alle, men alligevel er dette løfte stadig relevant i vores nationale kontekst. 

Den problemstilling blev taget op i et vigtigt og velskrevet debatindlæg af to medlemmer af Bevica Fondens tværfaglige forskernetværk. Medlemmerne Marcus Tang Merit og Emil Falsters indlæg blev bragt i Dagbladet Information i januar. Indlægget har fokus på retten til livskvalitet og hygge – også for mennesker med funktionsnedsættelser.

“Vi kan lære noget af mennesker med funktionsnedsættelse og deres kroppe, for i sidste ende retter de et spotlight mod vores egne behov. Vi efterspørger derfor intet radikalt regimeskift, ingen omstyrtning af statsmagten. Vi efterspørger blot en anerkendelse af, at alt det vi finder æstetisk og hyggeligt, med store sandsynlighed, også vil øge livskvaliteten betragteligt for mennesker med funktionsnedsættelse. Samtidigt med at vi påpeger, at vi i rejsen mod mere hyggelige fysiske rammer måske genopdager, hvad der skal til for at gøre byen hyggelig, for os alle sammen.”

Læs hele debatindlægget hos Information her!

Bevica Fondens Universal Design Hub har startet og faciliterer et tværfagligt forskernetværk med det formål at styrke fagfeltet universal design som forskningsbaseret, tværfagligt vidensfelt. Universal Design kan ikke løftes inden for en enkelt disciplin, og de forsker-studerende i netværket dækker hver især fagområder, der er med til at forme rammerne for det levede liv.

Netværket mødes blandt andet til workshops og diskussioner der understøtter udviklingen af Universelt Design som tværfagligt begreb og understøtter formidlingen af medlemmernes forskning.

Læs mere om netværkets medlemmer her.

UDNyt

Del: