Sort/hvid fotos af de ni forskere i Universal Design Hub netværket

 

Bevica Fondens Universal Design Hub afholder i september 2020, den første af flere planlagte masterclasses for det nyetablerede forskernetværk. Til denne første samling får forskernetværket digitalt besøg af den internationalt anerkendte forsker Inger Marie Lid.

Lid, som er professor ved VID vitenskapelige høgskole i Norge, udgav i vinters bogen «Universell utforming og samfunnsdeltakelse» som også udgør det teoretiske grundlag for den første diskussion til septembers masterclass.
Lids forskning tager fat i de etiske og moralske områder af det menneskesyn der præger samfundets rammer. ”I min forskning har jeg lagt vekt på å utforske universell utforming som tverrfaglig fagområde og en strategi for å styrke menneskerettighetene allment og rettighetene til personer med funksjonsnedsettelse særskilt. Universell utforming bærer i seg en kritikk av forventningen til at alle mennesker er like. Vi er som mennesker ulike og har like rettigheter som medborgere.” Lids input skal danne baggrund for netværkets diskussion, om hvordan Universal Design kan være et værktøj til at bygge et samfund, hvor alle kan deltage og bidrage.

Læs mere om Inge Marie Lids forskning og publikationer https://www.vid.no/en/employees/inger-marie-lid/

UDNyt

Emne

Masterclass

Universal Design Netværk

Del: