Rektor for KADK modtager Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2018 by Agnes Saaby Thomsen

Fotograf: Agnes Saaby Thomsen

Tilgængelighedsprisen 2018

Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2018 går til KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering). KADK får prisen for sin indsats for, at tilgængelighed for alle skal være en naturlig del af de studerendes faglige selvforståelse.

KADK har modtaget Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2018.

”Bevica Fonden vil gerne anerkende KADK’s indsats og ambition. Det handler ikke kun om at sikre tilgængelighed for mennesker med handicap, det vedrører os alle – forældrene med barnevognen, den uheldige skiløber med det brækkede ben og den voksende gruppe af ældre. Derfor skal tilgængelighed være en naturlig del af arkitektur og design”, siger formand for Bevica Fonden, Torben Svanberg.

KADK arbejder for, at universelt design og tilgængelighed for alle skal være en naturlig del af de studerendes faglige selvforståelse. Det betyder, at tilgængelighed ikke skal være særligt udtænkte specialløsninger eller tilføjelser. Ikke noget, som man lige skal huske at tjekke. Tilgængelighed skal derimod være en naturlig del af designprocessen og noget, som er tænkt ind helt fra starten.

Prisen blev overrakt ved et arrangement i Festsalen på KADK den 23. oktober 2018.

Rektor Lene Dammand Lund modtog prisen og fortalte om arbejdet med at gøre universelt design til en del af dna’et i uddannelserne på KADK.

”Der er et stort behov for, at vi indretter vores byrum og omgivelser, så også mennesker med fysiske udfordringer kan være med. Behovet bliver endnu større, som den gennemsnitlige levealder stiger. Det er derfor vigtigt, at vi tænker nyt, og det starter i uddannelserne”, siger rektor for KADK, Lene Dammand Lund.

I forbindelse med prisoverrækkelsen viste de studerende på KADK deres resultat af en 14-dages workshop med temaet Different Bodies. Målet er, at nogle af fortolkningerne udstilles på designudstillingen Salone del Mobile.Milano i april 2019.

Se film fra workshoppen Different Bodies

Se film fra prisuddelingen

Tidligere på dagen fortalte rektor Lene Dammand Lund og direktør Marianne Kofoed om samarbejdet mellem KADK og Bevica Fonden i P1 Morgen. Interviewet begynder ca. 41 minutter inde i udsendelsen.

Hør Lene Dammand Lund og Marianne Kofoed i P1 Morgen

Bevica Fondens Tilgængelighedspris uddeles en gang om året og gives til en person eller organisation, som gør en særlig indsats for mennesker med bevægelseshandicap.

KADK

KADK er en højere videregående uddannelsesinstitution, der har tre hoveduddannelser: arkitektur, design og konservering fordelt på syv institutter.

KADK blev dannet i 2011 i en fusion mellem Kunstakademiets Arkitektskole, Danmarks Designskole og Kunstakademiets Konservatorskole.

Læs mere om KADK

I 2016 indgik KADK og Bevica Fonden et 7-årigt samarbejde om at udvikle og styrke KADK’s undervisning og forskning i universelt design og tilgængelighed for alle.

Læs mere om samarbejdet mellem KADK og Bevica Fonden

Se film fra workshoppen Different Bodies

Se film fra prisuddelingen

Hør interview i P1 Morgen

.