Overrækkelse af Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2015

Tilgængelighedsprisen 2015

Volue får Bevica Fondens Tilgængelighedspris 2015 for deres nytænkende tilgang til spillesteder og festivaler for alle.                       

Podier er vigtige for tilgængeligheden på spillesteder og festivaler, men det kan lige så godt være attituden og den gode information, som skaber en god oplevelse for unge med handicap. 

Bevica Fondens tilgængelighedspris uddeles en gang om året og gives til en person eller organisation, som gør en særlig indsats for mennesker med bevægelseshandicap. I år går prisen til Volue – livemusik for alle.

Bestyrelsesformand Torben Svanberg fra Bevica Fonden glæder sig over, at ”Volue nytænker tilgængelighed. Det handler ikke kun om, hvorvidt man kan få adgang til spillestedet eller festivalen. Projektet tager fat i alle hjørner af livemusikken, om det er koncertoplevelsen eller mødet med de ansatte og frivillige, eller om man kan få den nødvendige information, man har behov for, inden man besøger et spillested eller en festival. Det synes vi er rigtigt interessant og ikke mindst vigtigt for at få en god helhedsoplevelse.” 

Volues tilgang til tilgængelighed har vakt stor interesse, både blandt unge med handicap og i livemusikmiljøet. Volue startede i 2014 efter en undersøgelse, der viste, at mange unge med handicap ofte eller meget ofte må aflyse at overvære livekoncerter på grund af udfordringer med tilgængeligheden. Omvendt har mange spillesteder og festivaler efterspurgt mere viden om, hvordan de bliver mere tilgængelige for gæster med særlige behov.

”Vi er meget stolte over at modtage årets tilgængelighedspris. Det viser, at projektet rammer et helt særligt område inden for tilgængelighed for mennesker med et handicap, som der ikke har været meget fokus på tidligere. Det er rigtigt vigtigt for os at kunne skabe bedre musikoplevelser for unge med handicap, og det føler vi, at Volue kan”, fortæller Mads Brix Baulund, der er formand for Sammenslutningen af Unge Med Handicap og en del af styregruppen bag Volue.

Volue vil bruge prisen på, at endnu flere spillesteder og festivaler bliver tilgængelige for gæster med særlige behov. Projektet vil nemlig klæde de endnu ikke-involverede spillesteder og festivaler på til at skabe bedre forhold for gæster med særlige behov. Projektets mål er, at de involverede spillesteder og festivaler skal dyste om at vinde Tilgængelighedsprisen 2016.

”Vi synes, at det er vores pligt at skabe endnu bedre rammer for de spillesteder og festivaler, som endnu ikke har været involveret i projektet. Og samtidig skabe endnu mere fokus på et område, som der typisk ikke har været brugt meget tid på tidligere. Med vores projekt har vi nu mulighed for at opkvalificere livemusikmiljøet således, at de føler sig godt klædt på, samtidig med at vi giver dem en gulerod til at indstille deres eget spillested eller festival til Tilgængelighedsprisen 2016”, forklarer Mads Brix Baulund, formand for SUMH.

VOLUE
– livemusik for alle

Volue hjælper danske spillesteder og festivaler til at udarbejde en handicappolitik og forbedre adgangen og mulighederne for publikummer med handicap. 

Volue arbejder ud fra en kvalitetsramme, der bygger på en grundtanke om, at tilgængelighed for publikummer med handicap ikke kun handler om tekniske løsninger og fysisk indretning. Det er i høj grad også et spørgsmål om kommunikation og information til og med publikum samt udvikling af personaleprocedurer.

Volue er støttet af Fonden Roskilde Festival, Muskelsvindsfonden og Realdania.